Home

LENTEWEEKEND EIBERGEN AFGELAST IN VERBAND MET CORONA-VIRUS

In verband met de te verwachten ontwikkelingen rondom het corona-virus heeft de organisatie van het Lenteweekend Eibergen besloten het evenement op 2 en 3 mei 2020 niet door te laten gaan. Het Lenteweekend trekt jaarlijks duizenden bezoekers  van alle leeftijden en de organisatie wil het risico op besmetting voor bezoekers, standhouders en vrijwilligers vermijden. Te meer daar er grote onzekerheid heerst over hoe de situatie zich de komende weken zal ontwikkelen.

Omdat het evenement tijdgebonden is, is er geen nieuwe, uitgestelde datum vastgesteld. Het eerstvolgende Lenteweekend Eibergen is, ijs en weder dienende, 1 en 2 mei 2021.

Lenteweekend 2021

Zaterdag 1 en zondag 2 mei

Dit wordt alweer het zeventiende Lenteweekend. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Kruidenhof te Mallum en de afdeling Groei en Bloei Berkelland Haaksbergen. Ook dit jaar is er weer van alles te beleven op het terrein rond de Mallumse Molen voor alle soorten bezoekers: tuinliefhebbers, dagjesmensen en ware plantenverzamelaars.

Kom kijken naar de watermolen in vol bedrijf, de schutsluis in de Berkel waar de Berkelzompen geschut worden, de Kruidenhof te Mallum met talrijke medicinale planten, en het Muldershuis voor een hapje en een drankje.

Er zijn bekende en nieuwe exposanten die hun spullen aanbieden. Gespecialiseerde kwekers van eenjarigen en vaste planten, van bol- en knolgewassen, hebben van alles voor liefhebbers van bijzondere planten. 

Er is ook ruimte voor kunst, gereedschappen, ornamenten en kruiden. En er zijn verschillende natuurorganisaties vertegenwoordigd.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals het kabouterpad. De watermolen zal meel malen waarvan tijdens het weekend heerlijke pannenkoeken worden gebakken. 

De bloemschikkers van Groei en Bloei laten hun mooiste stukken zien. Die worden in een aparte tent tentoongesteld. En ook worden er ter plekke nieuwe creaties vervaardigd. Daarnaast zorgen de bloemschikkers voor een prachtige versiering en aankleding van het terrein.

Dit evenement kan alleen plaatsvinden doordat talloze vrijwilligers hun onmisbare bijdrage leveren: de opbouw van het evenement, het inrichten van het parkeerterrein, het verkopen van kaartjes, het verzorgen van koffie, thee en fris voor de standhouders en eindeloos veel andere dingen. 

Het evenement is gelokaliseerd in een prachtig natuurgebied met ruime mogelijkheden voor mooie wandelingen.