» Home

Home

 

 

Het Lenteweekend 2018 zit er weer op. In sommige opzichten een uniek weekend met zomers weer en bijna 4000 bezoekers.

De data voor 2019 zijn inmiddels ook gepland, zie het affiche hiernaast!!

 

Wat was er allemaal op het Lenteweekend 2018…het persbericht hieronder vertelt het.

 

 

 

Lenteweekend Eibergen 2018, een lustrumjaar.

In 2018 zal het Lenteweekend in Eibergen in het eerste weekend van de maand mei worden gehouden, dus op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018.

Het inmiddels zeer bekende evenement wordt dan voor de 15e keer georganiseerd. Het gaat hier om een gezamenlijke activiteit van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. en de Kruidenhof Eibergen. De organisatie is in handen van een team van 7 mensen, 7 vrijwilligers, waarvan 4 namens Groei & Bloei en 3 namens de Kruidenhof.

 

Het Lenteweekend wordt gehouden op het prachtige terrein rondom de Mallumse Molen en het Muldershuis in Eibergen en ook de aansluitende Kruidenhof doet natuurlijk mee. Het terrein wordt dit jaar extra mooi aangekleed.

Sinds 2004 is het Lenteweekend uitgegroeid tot een groot evenement op tuingebied in de regio Achterhoek Noord-Oost en Twente Zuid, ofwel de gemeenten Berkelland , Hof van Twente en Haaksbergen. Al enkele jaren kan de organisatie rekenen op ruim 4000 bezoekers.  

Ook in 2018 is de organisatie er weer in geslaagd om een hele reeks  exposanten te verbinden aan het evenement. Gelukkig zijn daarbij veel vaste deelnemers, maar zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer nieuwe gezichten.

In kramen en stands tonen de ruim 70 deelnemers/exposanten hun tuingerelateerde spullen. Vanzelfsprekend zijn er planten in alle soorten, veelal gepresenteerd door gespecialiseerde kwekers. Nieuw in 2018 zijn bv. een kruidenkwekerij, een paddestoelen/shitakeskweker, een zadenspecialist en een stand met vlierbesspecialiteiten. Daarnaast zijn er nog veel meer spullen voor de tuin te bewonderen.
In één van de volgende alinea’s is daarover meer te lezen.

Het belangrijkste  accent blijft zoals altijd liggen op planten, van éénjarigen tot hangplanten in potten, tot vele soorten vaste planten, vaak hele bijzondere, tot fruitbomen en heesters. Speciaal te noemen zijn zeker de Hosta’s in vele kleuren, zomerbollen in alle soorten, maar ook cactussen en rotsplanten worden niet vergeten. Ook voor het bekende stekje van de Fuchsia kunnen de liefhebbers terecht.

Daarnaast natuurlijk alles wat het werk in de tuin aangenaam maakt. Tuinmachines, maar ook gereedschap, plantensteunen, werkhandschoenen.
Vogelwerkgroep Berkelland  zal aandacht besteden aan het vogelvriendelijk inrichten van de tuin. Denk ook aan tuin-accessoires en kleine en grotere tuinkunstwerken. Tuin- en natuurboeken zullen verkrijgbaar zijn. Zelfs bloemensieraden komen aan bod.
Een timmerbedrijf, gespecialiseerd in bouwwerken die heel goed passen in de tuinen in onze regio.
Materialen, die bij het inrichten van de tuin kunnen helpen om een mooi plaatje op te bouwen, zijn op diverse plekken te bewonderen. Kortom, een compleet aanbod van alles wat met de tuin te maken heeft. De organisatie deelt een prijs uit aan de origineelste stand.

Er zijn aparte activiteiten voor kinderen, zoals  knutselen, een kabouterpad, vissen spotten in de vijvers  en natuurlijk het springkussen.

De watermolen zal draaien en meel malen. Van dit meel worden heerlijke pannenkoeken gebakken, die ter plaatse gekocht en verorberd kunnen worden. Op zaterdag wordt in de aanwezige buiten-bakoven op originele wijze brood gebakken.

De exploitant van het Muldershuis zal zijn locatie op de mooiste wijze aankleden en presenteren.
En op het terras van de Kruidenhof is natuurlijk weer koffie of thee verkrijgbaar, vergezeld door de inmiddels beroemde appeltaart.

Natuurlijk ook in 2018:
De bloemschiksters van Groei & Bloei zullen hun mooiste stukken tonen. Deze worden in een tent geshowd. Ook worden ter plaatse creaties vervaardigd. Ook nu zullen weer veel van deze stukken te koop zijn. De aankleding van het terrein wordt ook zoals altijd door de bloemschik(st)ers ter hand genomen.