Lenteweekend Eibergen

Het Lenteweekend 2017 zit er weer op. In sommige opzichten een uniek weekend met heerlijk voorjaarsweer. Nog nooit waren er zoveel bezoekers: ruim 4000!!

 

Een impressie door RTV Sternet vindt u hier

 

De data voor 2018 zijn al gepland. Het Lenteweekend 2018 is op 5 en 6 mei. Noteer het vast in de agenda.

Bent u een kweker van bijzondere planten, struiken, bomen, heesters, coniferen, kuipplanten etc dan zoeken we misschien u.  Wat we zoeken is vooral de groene sector!! Kijk even bij de contactgegevens en stuur een mail. 

 

 

 

Wat was er allemaal op het Lenteweekend 2017…het persbericht hieronder vertelt het;

 

Lenteweekend 2017

In 2017 zal het Lenteweekend in Eibergen in het eerste weekend van de maand mei worden gehouden, dus op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017.

Het inmiddels zeer bekende evenement wordt dan voor de 14e keer georganiseerd. Het gaat hier om  een gezamenlijke activiteit van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. en de Kruidenhof Eibergen.  De organisatie is in handen van een team van 6 mensen, waarvan 3 namens Groei & Bloei en 3 namens de Kruidenhof.

Het Lenteweekend wordt gehouden op het prachtige terrein rondom de Mallumse Molen en het Muldershuis in Eibergen, en ook de aansluitende Kruidenhof doet natuurlijk mee.

Sinds 2004 is het Lenteweekend uitgegroeid tot een groot evenement op tuingebied in de regio Achterhoek Noord-Oost en Twente Zuid, ofwel de gemeenten Berkelland , Hof van Twente en Haaksbergen. Al enkele jaren kan de organisatie rekenen op ruim 3000 bezoekers.  

In kramen en stands tonen de ruim 50 deelnemers/exposanten hun tuingerelateerde spullen. Vanzelfsprekend zijn er planten in alle soorten, veelal gepresenteerd door gespecialiseerde kwekers. Daarnaast zijn er nog veel meer spullen voor de tuin te bewonderen.
In één van de volgende alinea’s is daarover meer te lezen.

Ook in 2017 is de organisatie er weer in geslaagd om een hele reeks  exposanten te verbinden aan het evenement. Gelukkig zijn daarbij veel vaste deelnemers, maar zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer nieuwe gezichten.

Het belangrijkste  accent blijft zoals altijd liggen op planten, van éénjarigen tot hangplanten in potten, tot vele soorten vaste planten, vaak hele bijzondere, tot fruitbomen en heesters. Speciaal te noemen zijn zeker de Hosta’s in vele kleuren. Of de aanwezigheid van de bekendste kweker van Agapanthussen in Nederland. Zomerbollen in alle soorten zijn er ook te koop. Maar ook cactussen en rotsplanten worden niet vergeten. Ook voor het bekende stekje van de Fuchsia kunnen de liefhebbers terecht.

Daarnaast natuurlijk alles wat het werk in de tuin aangenaam maakt. Tuinmachines, maar ook gereedschap, plantensteunen, werkhandschoenen.
Vogelwerkgroep Berkelland  zal aandacht besteden aan het vogelvriendelijk inrichten van de tuin. Denk ook aan tuin-accessoires en kleine en grotere tuinkunstwerken. Tuin- en natuurboeken zullen verkrijgbaar zijn. Zelfs bloemensieraden komen aan bod.
Een timmerbedrijf, gespecialiseerd in bouwwerken die heel goed passen in de tuinen in onze regio.
Materialen, die bij het inrichten van de tuin kunnen helpen om een mooi plaatje op te bouwen, zijn op diverse plekken te bewonderen. Kortom, een compleet aanbod van alles wat met de tuin te maken heeft.

Er zijn aparte activiteiten voor kinderen, zoals  knutselen, een kabouterpad, vissen spotten in de vijvers  en natuurlijk het springkussen.

De watermolen zal draaien en meel malen. Van dit meel worden heerlijke pannenkoeken gebakken, die ter plaatse gekocht en verorberd kunnen worden. Op zaterdag wordt in de aanwezige buiten-bakoven op originele wijze brood gebakken.

De exploitant van het Muldershuis zal zijn locatie op de mooiste wijze aankleden en presenteren.
En op het terras van de Kruidenhof is natuurlijk weer koffie of thee verkrijgbaar, vergezeld door de inmiddels beroemde appeltaart.

Natuurlijk ook in 2017:
De bloemschiksters van Groei & Bloei zullen hun mooiste stukken tonen. Deze worden in een tent geshowd. Ook worden ter plaatse creaties vervaardigd. Ook nu zullen weer veel van deze stukken te koop zijn. De aankleding van het terrein wordt ook zoals altijd door de bloemschik(st)ers ter hand genomen.